God geeft talenten, niet toevallig maar zorgvuldig
- Max Lucado -

ClothesKleine gehaakte poppenlaarsjes


Een compleet setje zoals ik ze maak voor mijn poppen.


Een setje kleding wordt ingepakt in een mooi bijpassend koffertje als je een pop van Lief handwerk koopt.


Zo'n ballonjurkje staat zo schattig bij mijn poppen.


Jurkje voor hoogzomer.


Elke keer is het weer een uitdaging om iets orgineels te maken. Zo maakte ik met een patroontje van een truitje een lief jurkje. 
Ook jasjes zijn erg leuk om te maken. Het maakt een kledingsetje helemaal compleet. Hieronder een paar voorbeelden.
De setjes kleding zijn helemaal compleet met schoentjes, speldjes voor in het haar en als extraatje wangenrood om de wangetjes mooi blozend te houden.Ik vind het steeds leuker om bij een setje kleding een bijpassend jasje te maken. Dat maakt het helemaal af.
Regelmatig maak ik voor mijn popjes een nachthemdje en een onderbroekje. Dat ziet er zo schattig uit.
Deze kleine "Uggs" heb ik gemaakt van vilt en afgewerkt met een randje borg.
Helemaal met de hand gemaakt.
Dit jasje van borg staat zo lief op het jurkje van zijde, die ik al een half jaar geleden heb gemaakt.
Dit is mijn eerste jongensgarderobe. Vroeger heb ik vaak van die bloesjes voor mijn eigen jongens gemaakt. Het blijft leuk, die ruitjes.


Ik ben wel bezig met wat nieuwe patroontjes. Bijvoorbeeld van een bloesje/jasje. De meeste patroontjes zijn te groot, en dan is het wel even passen en meten voordat je het juiste patroontje hebt. En dan kan je weer varieëren......
Het linker jurkje op de foto komt van een heel oud patroontje. Het is  eenvoudig, maar de het stofje maakt het weer helemaal nieuw.
Ik kreeg het patroontje van een collega, die vroeger ook veel gefröbeld heeft.Bij deze slaapzak heb ik de onderkant open gelaten en er een koord door geregen. Makkelijk om even een broekje te wisselen zonder de hele slaapzak uit te trekken.Een jurkje kan er weer heel anders uitzien in een ander stofje.
Dit is bijna een bruidsjurkje geworden van die prachtige zijde.


Het patroontje voor dit jurkje heb ik zelf ontworpen. Net weer even iets anders.....Dit jasje heb ik van vilt gemaakt en daarbij eigenlijk hetzelfde patroontje gebruikt als het jurkje er onder. Ik heb het hele jasje rondom met een festonsteek afgewerkt.
Elke pop krijgt mooie kleertjes aan, maar daarnaast maak ik nog een extra kledingsetje en een lange nachtpon met een bijpassend slaapzakje.
Natuurlijk horen daar ook gehaakte schoentjes bij, soms een tasje, een armbandje en speldje voor in haar haar.

Ik loop graag alle stoffenzaakjes en de markt af voor leuke stofjes, kantjes en bandjes.
De schoentjes zijn gehaakt, en het tasje is van vilt gemaakt. De broche van Sarah heb ik van restjes stof gemaakt.Voor iedere pop maak ik ook een nachtpon met een bijpassende slaapzak. En natuurlijk mag een klein onderbroekje niet ontbreken.